U okviru ovogodišnje Kulturno-vjerske manifestacije “Dani Hasana Kaimije”, danas je u šehidskom turbetu u Mahmutovićima upriličena promocija romana “Dah u vremenu”, autora Azira Šabića i tradicionalna šehidska dova.

Program je otvorio džematski imam Hariz-ef. Pašić. O romanu su govorili Mustafa-ef. Muharemović, Osman-ef. Šahbegović i autor.

Mustafa Muharemović je predstavio autora i njegov književni opus. Takođe je kazao da je roman smješten u 19. stoljeće i grad Zvornik, a zavičaj je inače tema tekstova Azira Šabića.

O osobenosti jezika kojim pripovjeda autor, te ljubavi siromašnog Jusufa i Safije iz plemićke prodice govorio je drugi promotor Osman Šahbegović.

Autor Azir Šabić se zahvalio na lijepim riječima o njegovom romanu. Prije i poslije promocije prigodne kasije je proučila Hasreta Muratović.

Nakon promocije na važnosti viđenja lijepih osobina kod ljudi ukazao je glavni imam MIZ Zvornik hafiz Izet- ef. Salkanović u svom vazu-nasihatu.

Na kraju programa pručena je tradicionalna šehidska dova i poklonjena je hatma šehidima koju su proučili imami MIZ Zvornik.