Odjel za društvenu brigu i Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Tuzla u srijedu 30. decembra 2020. godine organizovali su akciju doborovoljnog darivanja krvi.

Medžlis Islamske zajednice Tuzla dva puta godišnje organizuje akcije dobrovoljnog darivanj krvi. U registru darivalaca Medžlisa Tuzla mnogo je onih koji su na desetine puta darovali krv, stoga su akcije prepoznate kao dobro organizirane. Tokom dugogodišnjeg rada na aktivnostima ovog tipa Medžlis Tuzla se pokazao kao odličan partner koji konstantno radi na animiranju darivalaca krvi koji su spremni svojom humanošću pomoći drugima u nevolji.

Ovoj akciji su se odazvali tuzlanski imami, džematlije, mladi kao i građani Tuzle.

Među darivaocima krvi bio je i tuzlanski mladi sportista Kemal Bešić. Prema riječima Bešića ovo je prvi put da daruje krv i drago mu je da na ovaj način može dati podršku aktivnosti, ali i onima kojima je krv potrebna.

Prema riječima koordinatora Mumin-ef. Mumića usljed pogoršane epidemiološke situacije na ovoj akciji je zabilježen blagi pad broja onih koji su mogli darovati krv. Jedan broj onih koji su željeli darovati krv nije bio u prilici da to i učine zbog dodatnih mjera koje su trenutno na snazi. No, planirano je da se odazovu u narednom periodu. Ovoj akciji se odazvalo 47 osoba.

Akcija je organizovana u saradnji sa Poliklinikom za transfuziologiju tuzlanskog Univerzitetsko-kliničkog centra.