Visoka delegacija Ambasade Republike Turske, predvođena NJ.E. ambasadorom Cihad Erginayom, posjetila je u petak 13. marta ove godine Muftijstvo tuzlansko.

U pratnji ambasadora Erbinaya bili su i Muvakkar Boran, prvi savjetnik ambasade, Hasan Atli, savjetnik za vjerska pitanja, Sedat Yildiz, savjetnik za ekonomska pitanja, Huseyin Šanli, koordinator TIKA za BiH, Mehmed Akif Yaman, direktor Kulturnog centra Yunus Emre i Murat Bilgič, dugi sekretar Ambasade.

Goste su primili pomoćnici muftije tuzlanskog Sead Seljubac i Muamer Zukić.

Ovo je bila prilika da se gostima uputi zahvala za dosadašnji angažman Ambasade Republike Turske u pomoći Islamskoj zajednici na ovome području, osobito Uredu savjetnika za vjerska pitanja za nesebičnu pomoć koja je preko ovog ureda upućena za sanaciju posljedica od prirodne nesreće tokom prošle godine, kao i TIKA-i koja je na području Muftijstva tuzlanskog u prošloj godini inventarom opremila 36 mekteba.

Domaćini su, također, izrazili zahvalnost  i predstavnicima centra Yunus Emre, koji su izvršili digitalnu obradu građe u islamskim bibliotekama na području Muftijstva tuzlanskog

Susretu je prisustvovao i premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić.