Četveročlana delegacija Medžlisa Islamske zajednice Brčko boravila je u četvrtak 24. januara 2019. godine u službenoj posjeti Mešihatu Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj.

Program posjete počeo je prijemom kod Aziz-ef. Hasanovića, muftije zagrebačkog, koji je goste upoznao sa najvažnijim aktivnostima Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Glavni razlog posjete je podrška Medžlisu Islamske zajednice Sisak u projektu izgradnje Islamskog kulturnog centra. U proteklom periodu na prostoru Medžlisa Islamske zajednice Brčko organizirana je akcija prikupljanja sredstava namijenjenih gradnji pomenutog centra.

Poslije ikindije-namaza istog dana upriličena je posjeta Medžlisu Islamske zajednice Sisak i bila je to prilika da se obiđe lokalitet na kojem se gradi centar te uruče prikupljena sredstva.

Gostima je dobrodošlicu poželio Alem-ef. Crnkić, a Mustafa-ef. Gobeljić, glavni imam MIZ Brčko, izrazio je radost zbog ostvarenih kontakata te najavio buduću saradnju.

Poslije akšam-namaza u zagrebačkoj džamiji Mustafa-ef. Gobeljić je bio gost redovne tribine “dr. Sulejman Mašović”. Govorio je o temi “Islam je vjera znanja”.

Osim glavnog imama, delegaciju Medžlisa Brčko činili su Enver-ef. Tursunović, direktor PU Evlad, Salih-ef. Hrnjić, imam džemata Gornji Rahić, te Ensar Gobeljić, rukovodilac hora Mošus.