U okviru programa obilježavanja Dana džamija u ponedjeljak, 6. maja 2024. godine, glavni imam MIZ Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović i tuzlanski imami posjetili su medžlise Olovo i Vareš.

 

Delegacija Medžlisa Tuzla u pomenutim medžlisima se susrela sa glavnim imamima i njihovim saradnicima. Domaćin susreta u Olovu bio je glavni imam Esad-ef. Pepić koji je goste upoznao sa radom  i drugim pojedinostima vezanim za ovaj Medžlis. Posjeta Olovu je bila prilika da se upoznaju pojedinosti i vide olovske džamija.

U Varešu domaćin susreta bio je glavni imam Ramiz-ef. Zubača, zajedno sa sekretarom Almir-ef. Mešić i predsjednikom Medžlisa Vareš Denisom Kovačević. Poslije susreta u Čaršijskoj džamiji upriličena je posjeta Staroj crkvi u Varešu gdje je goste dočekao župnik fra Leon Pendić. Gosti su obišli tekiju, Stupni Do i druge vareške destinacije.

Tokom oba susreta bilo je govora o vjerskom životu na tom području, aktivnostima i sadržajima koji se realizuju na području medžlisa. Razgovarano je o pozitivnim iskustvima i praksama, te o potencijalnim oblicima saradnje.