U petak 27. decembra u divanhani Omladinskog kulturno-obrazovnog centra Tušanj-Slatina upriličen je svečani prijem povodom 10 godina rada Asocijacije žena Medžlisa IZ Tuzla.

Prijemu je prisustvovao glavni imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović. Hafiz Huskanović je istakao značaj rada Asocijacije žena, ističući da aktivan ženski džemat značajno doprinosi u radu džemata, pa i Zajednice.

Predsjednica Asocijacije žena Elmedina Osmić Brzović kratko se osvrnula na protekle godine rada, zahvalivši se svima koje su u sve dosadašnje aktivnosti ugradile svoje znanje, vrijeme, umijeća i želju da daju doprinos u misiji dobra.

Prijemu je prisustvovala prva predsjednica Asocijacije Amina Đulović, kao i koordinatorice džemata, muallime, vjeroučiteljice i saradnice Asocijacije.

Asocijacija žena Medžlisa Islamske zajednice Tuzla je započela svoj rad u junu 2009. godine, a egzistira u okviru Vjersko-prosvjetne službe Medžlisa Tuzla. Od svog osnivanja do danas Asocijacija u svom radu nastoji organizirati različite sadržaje i programe za ženu i porodicu.