Vahid-ef. Fazlovića, muftiju tuzlanskog, 14. novembra su posjetili direktor Univerzitetskog kliničkog centara Tuzla prof. dr. Nešad Hotić i prof. dr. Zijah Rifatbegović, načelnik Klinike za hirurgiju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Tokom ovog susreta doktori Hotić i Rifatbegović su govorili o radu UKC-a Tuzla, i planovima za naredni period. Ova ustanova bilježi velike uspjehe na polju razvoja i unaprjeđenja zdravstvenih usluga, a primarni ciljevi su uvođenje novih procedura, opreme, boljih uslova za pacijente i zanavljanje kadra. UKC Tuzla je stekao povjerenje ljudi iz ovog ali i drugih kantona, Distrikta Brčko i RS-a, pa i šire, a uposlenici ovog centra su dali nemjerljiv doprinos razvoju te zdravstvene ustanove, kazao je direktor Hotić.

Važan poduhvat u narednom periodu će biti i nabavka još jednog savremenog aparata kojim će se unaprijediti rad centra.

Muftija se zahvalio direktoru Hotiću i svim uposlenicima UKC-a na predanosti njihovoj misiji, te je posebno istakao važnost napora koje ulažu da se pomognu povratnici i drugi koji žive na području bh. entiteta RS, a koji imaju potrebu za uslugama u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Istakao je kako će Muftijstvo tuzlansko podržati nabavku potrebne opreme za UKC Tuzla, a uvjeren je da ta podrška neće izostati ni od drugih jer je dobročinstvo krunska vrijednost ljudi.