Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je u ponedjeljak, 13. marta 2023. godine, direktora Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini hafiza Mensur-ef. Malkića.

U ovoj prvoj posjeti nakon preuzimanja dužnosti, direktor Malkić je muftiju Fazlovića i njegove saradnike upoznao sa planom poslova koji će biti realizirani u narednom periodu. Također je razgovarano o vjerskom životu na području Muftiluka tuzlanskog sa posebnim osvrtom na pitanja koja zahtijevaju dobro sinhronizirane aktivnosti u Islamskoj zajednici.

Muftija Fazlović je istakao dosadašnju dobru saradnju između Uprave i Muftijstva te je direktoru Malkiću poželio uspjeh u radu na njegovoj novoj dužnosti.

Prijemu su prisustvovali Meho Šljivo, voditelj Odjela za hatabet, vaz i iršad Rijaseta Islamske zajednice u BiH, direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić, član Muftijstva tuzlanskog Mensur Husić i glavni imam MIZ Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović.

Direktor Uprave hafiz Mensur-ef. Malkić također je imao susret sa članovima Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva tuzlanskog. Bila je ovo prilika za bolje upoznavanje i veoma koristan razgovor o zajedničkim poslovima u Islamskoj zajednici.