U prostorijama Rijaseta Islamske zajednice dr. hfz. Mensur-ef. Malkić, direktor Uprave za vjerske poslove, upriličio je prijem za muftiju tuzlanskog dr. Vahid-ef. Fazlovića.

U pratnji muftije Fazlovića prijemu su prisustvovali dr. Ahmed Hatunić, direktor Behram-begove medrese, dr. Mensur Husić, rukovodilac službe za vjeru i obrazovanje u Muftijstvu tuzlanskom i Ahmed-ef. Huskanović, glavni imam Medžlisa Tuzla.

Direktor Malkić izrazio je dobrodošlicu muftiji Fazloviću i saradnicima i iskazao zadovoljstvo ukazanom prilikom da bude domaćin ovog susreta. Ovaj susret, po riječima direktora Malkića, potvrda je odgovornog i profesionalnog  djelovanja, ali i kontinuirane kvalitetne saradnje i iskrene komunikacije.

Muftija Fazlović je istakao važnost zajedničkog rada svih organa Islamske zajednice i potrebu dogovaranja u misijskim aktivnostima koje predstavljaju emanet nosilaca vjerskog autoriteta i uposlenika Islamske zajednice.

U otvorenom i sadržajnom razgovoru dogovoreno je da u narednom periodu Uprava za vjerske poslove organizira posjetu ustanovama i institucijama Islamske zajednice na području Muftijstva tuzlanskog i da se nastavi dosadašnja uspješna saradnja.

Cilj planiranih programa je da organizacija vjerskog života na cjelokupnom području Islamske zajednice bude institucionalno i stručno osnažena zajedničkim i osmišljenim djelovanjem.

Muftija Fazlovićć je čestitao direktoru Malkiću na izboru na poziciju direktora Uprave za vjerske poslove, izrazivši nadu da će odgovoran i predan rad i pozitivna iskustva u zajedničkom radu polučiti uspjeh i donijeti dobrobit svim pripadnicima Islamske zajednice, ali i široj društvenoj zajednici.

Prijemu su prisustvovali i mr. Meho-ef. Šljivo, voditelj Odjela za hatabet, vaz i iršad i Bahrudin Čolo, stručni saradnik Odjela za džemat i imamet.

(Preporod.info)