Muftiju tuzlanskog Vahid-ef. Fazlovića u četvrtak, 13. aprila 2023. godine, posjetila su djeca iz Predškolske ustanove „Aladin“ u Tuzli.

U okviru ove ramazanske posjete djeca su prezentirala svoje aktivnosti i znanje koje su stekli u „Aladinu“, te su posebno govorili o ramazanskim danima u ovoj predškolskoj ustanovi. Tokom ramazana djeca organiziraju svoje iftare, obilaze džamije i nastoje što više naučiti o ovom mubarek-mjesecu. Djeca su muftiji Fazloviću postavili brojna pitanja te su za Muftiju pripremili i posebnu hediju.

Muftija Fazlović je o radu ove ustanove razgovarao sa direktoricom Dženanom Ćudić, pedagogicom Selmom Kikanović, te odgajateljicama i vjeroučiteljima. Muftija je istakao važnost ranog odgoja i obrazovanja djece te značajnu ulogu koju u tome ima ova ustanova.

Predškolska ustanova “Aladin” je osnovana prije dvadeset godina. Muftijstvo tuzlansko je zajedno s osnivačem radilo na uspostavi ovog obdaništa u Tuzli, te u skladu sa svojim mogućnostima kontinuirano pomaže njegov rad. U ovom obdaništu djeca imaju priliku pohađati islamsku vjeronauku za predškolski uzrast čiju realizaciju prati Muftijstvo tuzlansko. U Predškolskoj ustanovi „Aladin“ trenutno boravi 340 djece o kojima brine 39 uposlenika.

Ovom susretu su prisustvovali dr. Mensur-ef. Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje i Amina Đulović, stručni saradnik.