Ugovori za stipendiranje 70 učenika i studenata, koje dodjeljuje Rijaset IZ-e u BIH iz Fonda Bejtu-l-mal, potpisani su u subotu 10. decembra ove godine, a namijenjeni su za stipendiste u Srebrenici, Bratuncu, Zvorniku, Vlasenici, Janji i Bijeljini. 

Potpisivanju ugovora prisustvovali su rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH Hamed-ef. Efendić, pomoćnik muftije tuzlanskog Sead-ef. Seljubac, te glavni imami i predsjednici izvršnih odbora medžlisa.

“Ovo je način na koji Islamska zajednica želi pomoći ljudima koji su se vratili da što lakše podnosu teret povratka, ali i da iskažemo poštovanje prema ovoj djeci. Nama je cilj da pomognemo djeci i njihovim roditeljima koji stalno žive ovdje na ovim područjima. I narednih godina nastojat ćemo da nastavimo s ovom praksom i da je unaprijedimo,” kazao je Hamed-ef. Efendić.

Sead-ef. Seljubac poželio je učenicima i studentima uspjeh u njihovom daljem školovanju, istakavši kako su ove stipendije još jedan pokazatelj opredjeljenja Islamske zajednice u BiH da bude uz povratnike.

Selvira Muminović, studentica četvrte godine Tehnološkog fakulteta u Tuzli, Odsjeka agronomija, nada se da će nakon završetka fakulteta pronaći posao u svojoj struci i da će znanjem koje je stekla doprinijeti razvoju naše domovine. Selvira je jedna od studentica koja je potpisala ugovor, a stipendija će, kako kaže, mnogo pomoći njoj i njenoj porodici koja živi u Kamenici,  jer su troškovi studiranja veliki.

Ugovore o stipendiranju je potpisalo 15 stipendista iz Srebrenice, 15 iz Bratunca, zatim 16 iz Zvornika i po 8 iz Vlasenice, Bijeljine i Janje.

{gallery}1212160{/gallery}