Projekat “Upoznaj Poslanika obavi umru” koji je organiziran na nivou džemata Atik-Savske džamije završen je u nedjelju, 21. aprila 2019. godine svečanom dodjelom nagrada za najuspješnije učesnike ovog projekta.

Ciklus od dvadeset predavanja koja su održavana jednom sedmično u Atik-Savskoj džamiji počeo je polovinom decembra prošle godine, a završeno je završnim testiranjem više od 30 učesnika koji su ispunili prilično stroge kriterije za učešće na pomenutom testu. Projekat edukacije iz oblasti Sire- životopisa Muhammeda, a.s., izvođen je prema knjizi Sira, autora dr. Safveta Halilovića, a pravo na pristupanje završnom testu imali su učesnici koji su prisustvovali minimalno na 16 od 20 predavanja.

Svečanosti proglašenja pobjednika osim učesnika i drugih džematlija, prisustvovali su imami i vjeroučitelji Medžlisa Islamske zajednice Brčko, koji su u ovom projektu imali ulogu edukatora na čelu sa brčanskim glavnim imamom Mustafa-ef. Gobeljićem.

Programu je prisustvovao i predavanje održao dr. Sead-ef. Seljubac, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog.

Glavnu nagradu, odlazak na umru, osvojila je Amra Alihodžić, drugi je bio Adin Husejnagić, a treći Edvin Alihodžić, Amrin suprug. Svim učesnicima obezbijeđene su prigodne nagrade, a krajem juna ove godine učesnici će zajednički putovati na edukativnu ekskurziju u Istanbul.

Imam džemata Atik Savske džamije Emir-ef. Hasanović, koji je ovu ideju realizirao u djelo i bdio nad njom svih pet mjeseci, zahvalio se svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ovog vrijednog projekta.