Rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje muftijstva tuzlanskog dr. Mensur-ef. Husić u petak 8. septembra 2023.god. boravio je u posjeti MIZ Modriča. Nakon susreta sa imamima iz Modriče dr. Husić je posjetio džemat Modrički Lug gdje je održao hutbu i predvodio džuma-namaz.

Poslije ikindija-namaza dr. Husić je prisustvovao susretima uleme s područja Posavine. Ovi susreti se održavaju po drugi put a prisustvovali su im glavni imami i imami iz Modriče, Bosanskog Šamca, Brčkog, Čelića i Srebrenika. Ibadetski dio susreta je upriličen u Čaršijskoj džamiji u Modriči a edukativni u Omladinskom centru MIZ Modriča.

Glavni imam MIZ Modriča Redžo-ef. Mehanović je gostima predstavio ovaj medžlis govoreći o zate trenutnom stanju infrastrukture Islamske zajednice, kadrovskim kapacitetima, broju članova Islamske zajednice i Bošnjaka koji žive na ovom području te o najvažnijim aktivnostima i planovima za budućnost rada ovog medžlisa čiji prioritet je odgoj novih generacija pri čemu su u fokusu pažnje polaznici mekteba i omladina.

Dr. Husić je prisutnima prenio selame muftije tuzlanskog dr. Vahid-ef.Fazlovića koji pruža punu podršku radu i aktivnostima svih medžlisa a naročito povratničih. U svom daljnjem obraćanju dr. Husić je govorio o misiji imama i njihovoj ulozi i značaju u vjerskom odgoju i obrazovanju novih generacija kao i u sveukupnom životu Bošnjaka. Svim prisutnim se zahvalio na dolasku i učešću u realizaciji ove aktivnosti i poželio mnogo uspjeha u novoj školskoj i mektepskoj godini.