Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović upriličio je, u četvrtak 13. septembra, prijem za dr. Muhammeda Ratib En-Nabulsija, učenjaka, alima i istaknutog daiju iz Sirije.

Muftija Fazlović se zahvalio gostu na posjeti našoj zemlji, posebno Muftijstvu tuzlanskom, te je istakao da je rad dr. En-Nabulsija veoma cijenjen i inspiracija mnogim alimima, a poznat je i muslimanima u našoj zemlji. Muftija se zahvalio i hafizu Diyau Nasiruddinu i njegovoj porodici na podršci programima podučavanja hifzu na području Muftijstva tuzlanskog, te im je poželi mnogo uspjeha u radu.

Dr. En-Nabulsi je kazao da je u saradnji snaga muslimana, te je istakao važnost ljubavi prema domovini.

Prijemu su prisustvovali i saradnici dr. En-Nabulsija, pomoćnik muftije tuzlanskog dr. Sead-ef. Seljubac, direktor Behram-begove medrese Ahmed-ef. Hatunić, glavni imam MIZ Sarajevo dr. hafiz Kenan Musić i prof. u Behram-begovoj medresi hafiz Edin Dedić.

Ovaj istaknuti alim je istog dana imao i susret sa ulemom Muftijstva tuzlanskog, kojem su prisustvovali glavni imami, profesori Behram-begove medrese i imami Medžlisa Islamske zajednice Tuzla. Upriličeno je i obraćanje učenicima Behram-begove medrese, a u petak 14. septembra prije džuma-namaza, dr. En-Nabulsi je u džamiji Kralja Abdulaha u Tuzli održao predavanje kojem je prisustvovao veliki broj muslimana.

Dr. Muhammed Ratib En-Nabulsi je rođen u Damasku gdje je završio osnovno i srednje obrazovanje, te je i diplomirao na Univerzitetu u ovom gradu. Magistrirao je Arapsku umjetnost na Univerzitetu u Lyonu, a doktorirao Pedagogiju na Univerzitetu u Dablinu. Trenutno živi i radi u Jordanu, napisao je desetine knjige, a posebno je aktivan i praćen putem interneta kao jedan od najvećih svjetskih autoriteta.