U Sarajevu je 5. novembra završeno Drugo regionalno takmičenje u hifzu Časnog Kur'ana u organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH.

Poslije ikindija-namaza u velikoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke objavljeni su rezultati takmičenja, te je upriličena dodjela priznanja i nagrada pobjednicima. Novina ovogodišnjeg takmičenja je kategorija u tilavetu, a u svih šest kategorija nagrađeno je posebnim nagradama pet umjesto tri takmičara.

Ukupan iznos nagrada je 60.000 KM, a pobjednik u kategoriji učenja cijelog Kur'ana Emir Sinanović dobio je nagradu u iznosu od 8.000 KM.

Priznanja su dodijeljena i najuspješnijim muhaffizima: Mensuru Malkiću, Fadilu Bektašu i Mirnesu Spahiću, kao i pojedincima koji su doprinijeli organizaciji takmičenja i voditeljima takmičarskih grupa.

drugo regionalno takmicenje hifz 2

Prisutnima se obratio predstavnik iz Katara šejh Abdusselam el-Medžidi i direktor Uprave za vjerske poslove Nusret-ef. Abdibegović koji se zahvalio suorganizatorima takmičenja: Fondaciji „Hamed bin Halid Al-Sani“ iz Qatara i Fondaciji „Hifz Časnog Kur'ana“ Sarajevo na čelu sa Džemalom Moslehom.

Takmičenju su prisustvovali takmičari iz BiH, Crne Gore, Bugarske, Albanije, Makedonije, Srbije, Hrvatske i Ukrajine. U okviru programa takmičenja održan je i seminar za muhafize, kojeg je moderirao direktor Gazi Husrev-begove medrese hafiz Mensur-ef. Malkić, a u seminaru su učestvovali: hafiz Ismet-ef. Spahić, šejh Abdusselam el-Medžidi, Hafiz. dr. Dževad Hrvačić, šejh Zejd Kaid, hafiz dr. Safet Husejnović.

 REZULTATI DRUGOG REGIONALNOG TAKMIČENJA U HIFZU ČASNOG KUR'ANA

{gallery}071120170{/gallery}