Povodom završetka nastave u Školi Kur'ana koja djeluje pri Medžlisu IZ-e Janje, u subotu 12. maja ove godine u prostorijama Atik džamije, održano je proglašenje pobjednica takmičenja koje se organizuje već drugi put.

Prvi put je ovakvo takmičenje priređeno prošle godine, a polaznice imale priliku da pokažu svoje znanje iz učenja sure Ja-sin napamet. Ove godine takmičenje je prganizovano iz dvije oblasti, prva grupa polaznica takmičila se u oblasti tedžvida i tilaveta, a druga iz hifza prve četiri sure zadnjeg džuza Časnog Kur'ana

Škola Kur'ana pri Medžlisu Islamske zajednice Janja, djeluje u nekoliko grupa. Muški odjel vodi Omer-ef. Camić, a Odjel za žene je ove godine vodila muallima Cifrić Alma.

Polaznice škole su u jutarnjim satima pred komisijom imale takmičenje, a komisiju su činile hafiza Fatima Camić, prof. Enisa Okanović i Emina Aganović.

Na početku manifestacije svim polaznicama uručeno je priznanje uz prigodne hedije nakon čega se prisutnima obratio glavni imam Medžlisa IZ-e Janja Omer-ef. Camić.

U grupi hifza najbolje su bile Camić Sehveta, Redžić Maida i Šukilović Emina, i Delić Nadira

A u grupi tedžvida najbolje su bile Gutić Sabira, Velagić Nermina i Godušević Suada.

Omer-ef. je istakao da je u današnjem vremenu, kada je žena stub porodice, te kao majka i supruga ima jako puno obaveza kojima se mora posvetiti, jako važna činjenica da su u svim tim obavezama polaznice pronalazile vremena, a prije svega volju i želju da se druže sa Časnom Knjigom.

Gošća ove svečanosti bila je prof. Sabrija Mehmedović koordinatorica Odjela za brak i porodica Muftijstva Sarajevskog. Profesorica je u toku svog predavanja istakla važnost odnosa Božijeg Poslanika prema ženama, te je navela primjer ophođenja Poslanika prema dojilji Halimi i njegovoj strini Fatimi. Govorila je i o važnosti mubarek mjeseca ramazana u kojem je i objavljen Kur'an Časni, kao univerzalna uputa svim svjetovima.