U srijedu, 28. decembra 2022. godine, OO Udruženja Ilmijje Kalesija ugostio je kolege imame i članove OO Udruženja Ilmijje Tuzla. Druženje je uslijedilo kao uzvratna posjeta imama s područja MIZ Tuzla i nastavak je druženja i sporstskih nadmetanja među uposlenicima ova dva medžlisa.

Druženje je započelo revijalnom malonogometnom utakmicom u S.R.C. Bosna Kalesija, gdje su imami imali priliku pokazati svoje sportske vještine. Iako je rezultat utakmice bio u drugom planu, domaći su opravdali ulogu favorita.

Nakon sportskog dijela, uslijedilo je druženje u prostorijama Divanhane MIZ Kalesija, gdje su se prisutnima u svojstvu domaćina obratili predsjednik IO MIZ Kalesija Ibrahim Aljić i glavni imam Muharem ef. Mešanović, iskazavši svoju dobrodošlicu kolegama iz Tuzle. U ime kolega iz Tuzle obratio se  glavni imam MIZ Tuzla hfz. Ahmed ef. Huskanović, koji se zahvalio na gotoprimstvu i iskazao svoju zahvalnost predsjednicima OO Udruženja Ilmijje Tuzla i Kalesija, Sadifu ef. Mahmutoviću i Muamer ef. Bukvareviću, koji su najzaslužniji za uzajamne posjete koje su realizovane u proteklom periodu.