U subotu, 25. maja 2024. godine za polaznike mekteba džemata Mustafići, Golaći, Stjepan Polje 2, Stjepan Polje Centar, Korića Han i Škahovica (Medžlis IZ Gračanica) još jednom je organizirano mektebsko druženje na turističkoj destinaciji Sijedi krš u Babićima. Povod ovogodišnjeg druženja bio je završetak mektebske godine.

Djeca su uživala u fudbalu, odbojci na pijesku, košarci i prirodnim ljepotama ove turističke destinacije.
U vrijeme kada djeca rijetko izlaze u prirodu, šetaju i druže se sa vršnjacima, suvišno je i spomenuti koliko je ovo značajno i korisno za njih. Druženju je prisustvovalo oko 270 polaznika mektepske nastave. Doručak i poslastice su bile obezbijeđene za sve prisutne.

Historijski čas polaznicima je održao Ahmet-ef. Mustafić, navodeći važnost ovog platoa Vis-Sijedi krš i kako su ga pripadnici Armije Bosne i Hercegovine odbranili i time odbranili i grad Gračanicu od agresora. Svi prisutni su proučili fatihu pred duše šehida našeg grada.

U pratnji mekteblija bili su imami Ahmet-ef. Mustafić, Džemal-ef. Softić, Ibrahim-ef. Hadžiomerović, Mustafa-ef. Drndić, Almir-ef. Džinić i Hamdija-ef. Islamović.