Članovi delegacije su istakli opredjeljenje svoje Vlade da i dalje pomažu muslimanima ovog dijela Bosne i Hercegovine

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović susreo se u Behram-begovoj medresi u Tuzli 17. novembra ove godine s Mehmedom Halilovićem, ambasadorom Bosne i Hercegovine u Kuvajtu.

Ovom prilikom muftija Fazlović je upriličio prijem i za Naifa el-Adžmija, šefa kabineta ministra vakufa Kuvajta i Mahmuda en-Nedždija, šefa odjela za Balkan organizacije Ihja et-Turas el-Islami, koji s ambasadorom Halilovićem borave u višednevnoj posjeti našoj zemlji.

Uvjerivši se u veliki napredak u razvoju i postignutim rezultatima Behram-begove medrese u Tuzli, odgojno-obrazovne ustanove koju je svesrdno pomagao kuvajtski narod nakon njenog reaktivranja, članovi delegacije su istakli svoje zadovoljstvo i opredjeljenje svoje Vlade da i dalje pomažu muslimanima ovog dijela Bosne i Hercegovine.

Svoju namjeru su potvrdili i tokom ove posjete Muftijstvu tuzlanskome, kada su obišli i gradilište džamije u naselju Šabani, u džematu Obodnica, na području Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, koja se gradi uz pomoć države Kuvajt i organizacije Ihja.