U džematu Seljublje (MIZ Kalesija) 29.12.2019. god. organizovana je hatma-dova za sedamnaest starijih polaznika Škole Kur'ana, koji su pred muallimom Damirom-ef. Požegićem proučili cijeli Kur'an.

Na početku svečanosti prisutnima se obratio imam džemata Seljublje Damir-ef. Požegić, nakon čega su svršenici hatme proučili su nekoliko odlomaka iz Kur'ana.

Predavanje je održao Idriz-ef. Memić, profesor u Behram-begovoj medresi u Tuzli, koji je u prigodnom vaz-i nasihatu ukazao na značaj učenja Kur'ana i druženja sa Kur'anom.

Na kraju svečanosti diplome o završenoj hatmi su dobili: Smajić Muzijet, Selimović Jasmin, Selimović Semir, Smajić Asfija, Karahodžić Rasema, Mujić Fata, Smajić Rabija, Bukvarević Nejra, Selimović Jasmina, Selimović Elmedina, Smajić Mina, Nišić Fatima, Smajić Mirela, Smajić Džemila, Smajić Suada, Mujkanović Aldina i Smajić Ajša.

Svečanost “Dan vakifa džemata Vukovije Donje” organizovana je u subotu, 28. decembra 2019. godine. Svakom vakifu koji je svojim uvakufljenjem pomogao razvoj džemata Vukovije Donje, dodijeljena je zahvalnica, a članovi džematskog odbora džemata Vukovije Donje, tokom programa, predstavili su aktivnosti koje su realizovane u 2019. godini.

Tokom 2019. godine u džematu Vukovije Donje jeste osnivanje Udruženja vakifa džemata Vukovije Donje, koje trenutno broji 73 vakifa.

Na svečanosti “Dan vakifa džemata Vukovije Donje” ilahije i kaside učile su članice hora Vis Merak Sapna, kao i Rijad-ef. Imamović, član džematskog odbora džemata Vukovije Donje i vođa Grupe Rejjan iz Sarajeva.

Prigodno predavanje održao je dr. Esmir-ef. Halilović, profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici.

Svečanost je završena učenjem hatma-dove i poklanjanjem hatme pred duše svih vakifa džemata Vukovije Donje.