Dženaza namaz za 175 žrtava genocida u Srebrenici klanjat će se 11. jula 2014. godine u Memorijalnom centru Potočari. Dženazu namaz će klanjati reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović. Dženazi će prethoditi džuma namaza koju će, također, imamiti i hutbu održati Reisu-l-ulema.

Pored dženaze namaza, džume i ikindije, vjerski dio obilježavanja 19. godišnjice genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone UN-a“ Srebrenica obuhvata više sadržaja, između ostalog, učenje i poklanjanje hatme i tevhida šehidima, zikr i učenje Kur'ana, učenje na kaburovim i dr.

Tabuti sa posmrtnim ostacima koji su preveženi iz Visokog i smješteni u bivšoj Fabrici akumulatora u Potočarima, na rukama učesnika marša mira 2014. večeras će biti preneseni do musale Memorijalnog centra.

Jedanaesti juli 1995. godine predstavlja najstravičniji datum u modernoj evropskoj povijesti, datum kada je izvršen genocid uz znanje i šutnju ključnih međunarodnih faktora. Dosad je u mezarju u Potočarima ukopano 6.066 žrtava genocida iz jula 1995. godine od preko 8 000 stradalih.