Uprava za vjerske poslove – Odjela za brak i porodicu, po preporuci reisu-l-uleme dr. Husein-ef. Kavazovića, od 6. do 8. marta organizirala je Edukaciju za imame i muallime na temu „Islamske vrijednosti: Brak – lični i porodični život“.

Na Edukaciji je bilo prisutno 29 imama i 16 muallima sa područja svih muftijstava u Bosni i Hercegovini.

Na otvaranju Edukacije učesnicima se, u ime organizatora, obratio direktor Uprave za vjerske poslove mr. Nusret-ef. Abdibegović i sekretar Centra za dijalog Vesatijja Muhamed Tadefi, te dr. Safija Malkić u ime Odjela za brak i porodicu.

U okviru tri sesije izlaganja na radionicama imali su profesori sa Fakulteta islamskih nauka: prof. dr. Zuhdija Hasanović, prof. dr. Mustafa Hasani, doc. dr. Dina Nadarević-Sijamhodžić, prof. dr. Amel Alić sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici, Dženana Kuluglija, psihologinja u KJU “Porodično savjetovalište ” i doc. dr. Elvira Duraković-Belko, psihologinja u Odjelu za podršku svjedocima Tužilaštva Kantona Sarajevo. Upriličeno je i druženje sa uglednim advokatom iz Sarajeva Arminom Mušijom, koji je svoje dvodecenijsko iskustvo i praksu u brakorazvodnim parnicama podijelio sa učesnicima Edukacije.

Na edukaciji su učestvovali i imami i muallime s područja Muftiluka tuzlanskog.