Medžlis Islamske zajednice Janja nekoliko godina realizuje edukacije za svoje uposlenike kao i za članove Izvršnog odbora. Od 16. do 18. juna 2023. godine seminar je održan u Divanhani, prelijepom ambijentu vakufa u Brčkom.

Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović govorio je na temu “Vjerodostojnost i predanost” u kontekstu života vjernika ali i rada u misiji Islamske zajednice.

Uvodnom dijelu seminara je prisustvovao i glavni imam Medžlisa IZ Brčko dr. Mustafa-ef. Gobeljić, koji je učesnike upoznao sa vakufom Alijage Kučukalića.

Drugi dio seminara vodio je dr. Mensur-ef. Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog. Dr. Husić je obradio dvije teme: “Islamska zajednica u suočenju sa ideologijama” i “Putevi duhovnosti”.

Treći dio edukacije je obilježen posjetom džematu Maoča Stara, gdje su musafire ugostili imam Asmir-ef. Bekrić, članovi džematskog odbora i učitelj Sofić Ahmed. Posjeta džematu Maoča Stara počela je obilaskom musalle hafiz Šemsudin-ef. Kavazović, stare Nožinagine džamije te nove Muharemije džamije.