Edukativno druženje mladih u okviru programa “I o blagodati Gospodara svoga kazuj” za grupu koju čine džemati Solina, Novo Naselje, Brčanska Malta, Džamija „Kralj Abdullah“ i Vrapče održano je u nedjelju 6. februara 2022. godine u Džamiji „Kralj Abdullah“.

Druženje je upriličeno u bosanskoj sobi ove džamije.

Na samom početku druženja se obratio imam dr. hfz. Edin-ef. Peštalić, koji je prisutnima izrazio dobrodošlicu i upoznao ih sa programom druženja. Riječ je uzeo i koordinator grupe hfz. Ismail-ef. Fazlović koji je prisutne poselamio, zahvalio im se na dolasku, te predstavio predavača.

Predavač je bio Ibrahim-ef. Saletović, dugogodišnji imam tuzlanskog džemata Solina, koji je govorio o svom životnom putu, posebno se osvrnuvši na period života dok je bio omladinac. Efendija Saletović je na detaljan način predstavio stanje u državi u kojoj je on rastao i stasavao, te poteškoće i izazove koje je jedan omladinac, posvećen vjeri, imao.

Bila je ovo prilika da se džemati koji su članovi ove grupe Mreže mladih na svojevrstan način zahvale efendiji Saletoviću na njegovom dosadašnjem angažmanu i učešću u aktivnostima u Mreži mladih Medžlisa Tuzla. Uručen mu je poklon kao vid pažnje povodom njegovog odlaska u penziju.

Ovaj susret nastavljen je druženjem prisutne omladine, džematlija i imama.