U organizaciji Regionalne koordinacije bošnjačkih nevladinih organizacija za sjeveroistočnu Bosnu u Mektepskom sportsko-rekreacionom centru u Dubnici kod Kalesije održano je druženje članova bošnjačkih nevladinih organizacija. Domaćin je bilo UG „Korak“ Kalesija, a organizaciju su pomogli Muftijstvo tuzlansko i Medžlis IZ Kalesija. Aktivnosti oko organizacije ovih susreta koordinirao je Fahrudin Sinanović zajendo sa Senadom Salihovićem i Mahirom Huremovićem.

U prelijepom ambijentu ovog centra odigran je i malonogometni turnir na kojem su učestvovale ekipe: OKC (Gradačac), Mreža mladih Kalesija, Korak (Kalesija), Može bolje (Kalesija), Selsebil (Živinice) i Behram-begova medresa. Iako je rezultat bio u drugom planu, spomenimo da je prvo mjesto osvojila ekipa Mreža mladih Kalesija, koja je u finalu pobijedila ekipu Behram-begove medrese. U utakmici za treće mjesto ekipa „Može bolje“ je savladala Korak.

Prije podne-namaza predavanje o značaju civilnog sektora održao je Ahmed Omerović, koordinator Muftijstva tuzlanskog za rad sa NVO. Tom prilikom predstvaljena je i inicijativa, odnosno akcija opremanja kabineta za vjeronauku u školama na području Muftijstva tuzlanskog. Istaknuto je da bi ovu akciju trebala da podrže sva udruženja. Također istaknuta je potreba za većom saradnjom nevladinog sektora u oblasti ekologije.

Ibrahim Aljić, predsjednik Medžlisa IZ Kalesija, je svim gostima poželio dobrodošlicu i kazao da je Mektepski sportsko-rekreacioni centar u Dubnici, sa svim svojim sadržajima, uvijek na raspolaganju svim udruženjima za organizirana druženja i za održavanje seminara, radionica, takmičenja.