U petak, 26. aprila 2019. godine u službenoj posjeti Medžlisu IZ-e Sarajevo boravio je glavni imam Medžlisa IZ-e Bratunac Elvir-ef. Hodžić.
Elvir-ef. Hodžića je u svome uredu primio glavni imam MIZ Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić, zajedno sa svojim pomoćnicima Miralem-ef. Babajićem i hafizom Ammar-ef. Bašićem. Glavni imam MIZ Sarajevo doc. dr. hafiz Musić upoznao je gosta sa stanjem vjerskog života na području Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, nakon čega su glavni imami razmjenili iskustva po pitanjima rada i djelovanja, razmotrivši opcije za saradnju ova dva medžlisa.
Glavni bratunački imam je nakon posjete MIZ Sarajevo i glavnom imamu, održao hutbu u Centralnoj džamiji na Ilidži, u okviru projekta “Gost hatib”. Između ostalog glavni bratunački imam je u hutbi poručio: “Dva su događaja koja nas moraju podstaći na razmišljanje. Događaj u kome se naš povratnik u Prijedoru izvinjava za državni grb i događaj iz Srebrenice u kome mladić Nedžad Avdić jasno i glasno onima koji su činili Genocid, u sali na promociju knjige “Bitka za Srebrenicu-rat za civilzaciju” rekao ono što je istina. U ovim svim iskušenjima kojima svjedočimo proteklih mjeseci uspjeh ćemo postići, ako budemo jačali svoju vezu sa Stvoriteljem, svoje međusobne odnose, i ako budemo povjerene emanete izvršavali najbolje što možemo. Ova država opstaje na tri kapi i to na kapi šehidske krvi, na kapi suze pobožnih ljudi i na kapi znoja vrijednih Bošnjaka. Nek nam to uvijek na umu bude.”
Glavni imam MIZ Bratunac Elvir-ef. Hodžić, na kraju se zahvalio glavnom imamu doc. dr. hafizu Kenan-ef. Musiću i imamu Centralne džamije na Ilidži Resul-ef. Aliću na gostoprimstvu uputivši poziv domaćinima za uzvratnu posjetu.

(www.sarajevskimedzlis.ba)