Povodom “Dana halala” Agenciju za certificiranje halal kvalitete posjetili su glavni imami i predsjednici medžlisa Islamske zajednice Tuzla, Kladanj i Modriča. Delegaciju je ugostio direktor Agencije mr. Damir Alihodžić i uposlenici Agencije.

Prisutnima je prezentiran sistem halal certificiranja, nadzora i kontrole halal proizvoda i usluga. Također, predstavljen je dosadašnji rad i postignuti rezultati u poslovima halal certificiranja i standardizacije. Razgovarano je i o budućim razvojnim projektima Agencije.

– Zahvaljujem vam se na pozivu da posjetimo Agenciju u povodu obilježavanja “Dana halala”. Želim vam čestitati na svim postignućima u proteklih deceniju i po. U dosadašnjem radu postavili ste visoke profesionalne standarde poslovanja. Poznato mi je da ste razvili široku mrežu kooperanta u Bosnia i Hercegovini i zemljama okruženja, a upoznat sam i sa time da ste uspostavili razvili kvalitetnu inozemnu saradnju sa institucijma u sektoru halala širom svijeta – kazao je ovom prilikom dr. Amir Karić, predsjednik MIZ Tuzla.

Dodao je da su rezultati Agencije za svaku pohvalu i poštovanje.

– Djelatnost Agencije je od nemjerljivog značaja za muslimane i njihovu kulturu ishrane, ali je istovremeno od velikog značaja za dio industrije koja nastoji ispuniti očekivanja kupaca muslimana u pogledu proizvodnje halal proizvoda. Tako da je vaš doprinos višestruko značajan. Želim vam mnogo uspjeha i u budućem radu i da realizirate sve vaše planove – naglasio je Karić.