U četvrtak, 23. januara 2020. godine u Osnovnoj školi „Hasan Kikić“ u Gračanici održan je seminar za vjeroučitelje aktiva Gračanica i imame ovog medžlisa. Predavač je bio Saudin Cokoja, nastavnik islamske vjeronauke iz Gornjeg Vakufa, a tema je bila „Poslanikove, a.s., metode u podučavanju“.

Na samom početku prisutnima se obratio Miralem Mejremić, direktor škole koji je vjeroučiteljima i imamima poželio dobrodošlicu te istakao značaj vjeronaučnog odgoja i obrazovanja. Direktor Mejremić je, takođe istakao i izuzetno dobru saradnju škole „Hasan Kikić“ i Medžlisa Islamske zajednice Gračanica i Aktiva vjeroučitelja.

Imamima i vjeroučiteljima obratio se glavni imam Smajo-ef. Mustafić koji je govorio o važnosti saradnje imama i vjeroučitelja.
Predavač Cokoja u svom predavanju kazivao je o Poslanikovim odgojnim i obrazovnim metodama s posebnim naglaskom na rad sa djecom. Bogobojaznost, ahlak i lijepa riječ tri su osobine, pored svih drugih, sa kojima je Poslanik, a.s., uspio da odgoji generaciju ashaba.
Prioritet u izboru gradiva i podučavanja istog, neopširnost sadržaja, učenje metodom poređenja, pričanje istinitih životnih priča, metoda crtanja, postepeno učenje, postavljanje pitanja samo su neke od Poslanikovih, a.s., metoda u podučavanju o kojima je govorio profesor Cokoja.