U četvrtak, 11. juna 2020. godine u Medžlisu Islamske zajednice Gračanica organizovan je prijem i dodjela priznanja i nagrada za učenike osnovnih i srednjih škola koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na konkursu „Ramazan u mom domu“. Literarni konkurs raspisali su Medžlis Islamske zajednice Gračanica i Aktiv vjeroučitelja Gračanica, a pristigao je veliki broj radova.

Prijemu su prisustvovali glavni imam MIZ Gračanica Smajo-ef. Mustafić, predsjednik MIZ Gračanica Admir Brkičević, te predsjednik Aktiva vjeroučitelja Gračanica Alem Dedić. Prijemu su prisustvovali članovi komisije za izbor najboljih radova Azra Konjić i Mubera Đuvić.

Smajo-ef. Mustafić čestitao je nagrađenim učenicima i zahvalio im na učešću. Izrazio je zadovoljstvo brojem pristiglih radova. Podsjetio je na važnost pisane riječi, pogotovo kod učenika te istakao da će Medžlis i u budućnosti imati ovakve konkurse te da će nastaviti raditi sa učenicima.

Nagrađeni učenici u kategoriji osnovnih škola su: Medina Osmanhodžić (prvo mjesto, diploma i nagrada u iznosu od 100 KM), Safa Džafić (drugo mjesto, diploma i nagrada u iznosu od 75 KM) i Anela Dobrnjić (treće mjesto, diploma i nagrada u iznosu od 50 KM). Kada je u pitanju srednja škola prvo mjesto bio je Elmir Bajrektarević (diploma i nagrada u iznosu od 100 KM), drugo Nejla Huskanović (diploma i nagrada u iznosu od 75 KM) i treće Amina Osmanhodžić (diploma i nagrada u iznosu od 50 KM).

Nagrade učenicima je uručio Admir Brkičević kao i zahvalnice članovima komisije i skromne poklone.