U Medžlisu Islamske zajednice Gračanica, u četvrtak 28. 6. 2018. godine, upriličen je prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola sa područja ove općine. Za 13 učenika generacije osnovnih i srednjih škola prijem su organizovali Smajo Mustafić, glavni imam MIZ Gračanica i Alem Dedić, predsjednik Aktiva vjeroučitelja Gračanica.
Domaćini su čestitali učenicima generacije na njihovom uspjehu, trudu i zalaganju koji su uložili kako bi bili najbolji.
Glavni imam Smajo Mustafić u svom obraćanju učenicima je kazao kako je ponosan što je u mogućnosti biti domaćin najboljim učenicima Gračanice. Mustafić je govorio i o važnosti i ulozi Islamske zajednice, te o njenom historijatu. Kazao je i da Islamska zajednica stoji na raspolaganju svim muslimanima, a pogotovo mladim. Rad sa mladima će se nastaviti i kroz druge određene projekte.
“Tu smo da zajedno podijelimo vaše uspjehe, prijedloge, inicijative, ali i probleme,” istakao je glavni imam Mustafić.
Drago nam je što smo uvaženi i što je naš rad prepoznat od jedne tako važne institucije kao što je Islamska zajednica, istakli su, između ostalog, najbolji osnovci i srednjoškolci.
“Želim da se zahvalim Islamskoj zajednici što nas je uvažila i na neki način podržala. Svakako da nam je ovo priznanje motiv da u budućnosti još više radimo i učimo,” kazala je Lejla Memić, učenica generacije gračaničke Gimnazije “Mustafa Kamarić”.
“Želim da se zahvalim predstavnicima Islamske zajednice koji su upriličili ovaj prijem omogućivši nam, prije svega, da se međusobno upoznamo, razmjenimo određene planove i ideje. Želim kazati da je ovo lijep postupak zato što nam odaju priznanje i što će učenici imati više motivacije kada vide da postoje ljudi koji priznaju njihov rad i trud,” istakla je Erna Kovačević, učenica generacije iz Mješovita srednje škole Gračanica.
Učenicima su uručene i nagrade za njihovo postignuće.