U subotu, 20. maja 2023. godine, proučena je hatma dova za osamdeset i osam polaznika mektepske pouke u džematu Reuf-begove džamije.

Svečanom programu je prisustvovao muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović. Muftija je u svome obraćanju istakao važnost porodice i džemata.

– Naši džemati su stjecište naših temeljnih, istinskih vrijednosti. Hvala Allahu, dželle šanuhu, da na tu činjenicu danas možemo ukazati ovdje u džematu Reuf-begove džamije. Roditelji koji istrajavaju na odgoju svog potomstva na propuštaju da njihova djeca prođu kroz mekteb. Naša domovina Bosna i Hercegovina mora biti snažna a bit će to ako ima snažne porodice, kazao je muftija Fazlović te je pohvalio rad imama Reuf-begove džamije hafiza Kemal-ef. Mehića.

– Hafiz Mehić je već dugo u prvome safu muallima koje ima Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini. Kad imamo ovakav džemat i ovakav mekteb onda se to odražava i na snagu medžlisa. Medžlis IZ Gradačac ima još mnogo dobrih džemata i mekteba. Zato ovaj medžlis već treću godinu zauzima prvo mjesto na maktepskom takmičenju na nivou Muftijstva tuzlanskog, kazao je muftija Fazlović.

Prisutnima su se obratili glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Gradačac Nusret-ef. Kujraković i imam džemata hafiz Kemal-ef. Mehić. Program su izveli polaznici mektepske pouke te Zejd i Šejma Svraka. Na kraju programa kojem su prisustvovali predsjednik IO MIZ Gradačac Haso Omerović i brojni džematlije, poručena je dova.