Grupa privrednika s područja općine Tešanj i s područja Tuzlanskog kantona boravili su u utorak 16. aprila 2019. godine u Podrinju.

Nakon obilaska Memorijalnog centra u Potočarima i bivše fabrike Feros, koja je, zajedno sa poljoprivrednim zemljištem koje se nalazi uz nju, vakuf Islamske zajednice, upriličen je susret privrednika s muftijom tuzlanskim Vahid-ef. Fazlovićem.

Privrednici su iskazali želju da se aktivnije uključe i pomognu ljudima koji žive u Podrinju, te su spremni osluhnuti potrebe ljudi i prilagoditi im se.

Muftija Fazlović se zahvalio privrednicima na posjeti ali i spremnosti da dugoročno razmišljaju i da se žrtvuju u pogledu izdvajanja dijela svojih kapaciteta koje su spremni prenijeti u Podrinje.

Susretu s privrednicima su prisustvovali i rukovodilac Službe za finansijske i ekonomske poslove Muftijstva tuzlanskog Muhamed Bilajac, glavni imam i predsjednik Izvršnog odbora MIZ Srebrenica Damir-ef. Peštalić i Faruk-ef. Hasanović, kao i pomoćnik direktora Behram-begove medrese dr. Mensur Husić.