Bračni par hadžija Baćevac Izet i njegova hanuma Nedveta, uvakufili su stan u Tuzli za Medžlis Islamske zajednice Janja, a na ime vakufa Palutinske džamije. Hadžija Izet sa svojom porodicom već duži niz godina živi u Njemačkoj. Sve vrijeme razmišlja o načinu na koji može pomoći svoju lokalnu zajednicu i ostaviti trajno dobro – vakuf za svoju Janju.

Nakon što su ispoštovane sve procedure o uvakufljenju, Vijeće muftija je na prijedlog Vakufske direkcije 30. septembra 2021. godine donijelo zaključak o davanju saglasnosti na uvakufljenje. U utorak, 5. aprila 2022. godine potpisan je Ugovor o poklonu, kojeg je u ime Medžlisa Islamske zajednice Janja potpisao predsjednik hadžija Husejn Camić. Stan se nalazi na atraktivnoj lokaciji u Tuzli, u naselju Donji Mosnik.

U znak zahvalnosti vakifu Baćevac Izetu i hanumi Nedveti, članovi Izvršnog odbora su upriličili iftar sa vakifom i uposlenicima Medžlisa. Predsjednik Medžlisa Islamske zajenice Janja je ovom prilikom uručio mushaf, kao simboličan poklon porodici Baćevac.

Prošla godina bila je izuzetno uspješna za MIZ Janja. Administracija Medžlisa Islamske zajednice Janja je završila procedure imovinsko-pravnih odnosa za uvakufljenja tri parcele od Beganović Šefike, Gruhonjić Haše i Omerović Sabine, te su vakufi prošireni za dodatnih 14,6 duluma poljoprivrednog zemljišta.

Također, u saradnji sa Muftijstvom tuzlanskim, realizovali smo i kupovinu parcele za vakuf Medžlisa Islamske zajednice Janja na Bubljikama ukupne površine 11064m2.