Hafiska dova Lamiji Spahić, učenici Behram-begove medrese, proučena je u četvrtak 10. maja 2018. godine u džamiji medrese.

Od 2000. godine pa do danas, među učenicima i profesorima Behram-begove medrese promovisano je 58 hafiza. Hafiza Lamija je hifz položio u periodu od 2. do 16. aprila 2018. godine pred Komisijom za polaganje hifza Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini.

Muhafiz Lamiji Spahić je njen otca hafiz Mirnes-ef. Spahić kojem je ona 31. kandidat kojeg je izveo u zvanje hafiza Časnog Kur'ana.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je čestitao hafizi Spahić i njenoj porodici, te je istakao da je podučavanje hifzu najteže ali i najčasnije podučavanje, a ove manifestacije su naš bereket i naša snaga.

Izaslanik reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH hafiz Mensur-ef. Malkić, direktor Gazi Husrev-begove medrese, uručio je diplomu hafiza Kur'ana Časnog Lamiji Spahić. Hafiz Malkić je čestitao hafizi Lamiji, koja se, kako je kazao, upisala među plemiće umeta Muhammeda s.a.v.s.

Prisutnima se obratio i direktor Behram-begove medrese Ahmed-ef. Hatunić, a dovu je proučio hafiz Edin Dedić.

Hafiza Lamija Spahić rođena je 17. septembra 2000. godine u Tuzli. Behram-begovu medresu upisuje 2015. godine i uključuje se u sekciju hifza. Prethodne dvije godine učila je žensku hafisku mukabelu u Tuzli.