Džamija u Odžaku u nedjelju 22. jula 2018. g. bila je puna radosnih i ozarenih lica, roditelja, djedova, nana, braće, sestara, vjernika i vjernica, jer je 20 polaznika mekteba svoj rad krunisalo hatma dovom i svečanim programom.

Tokom ove svečanosti muallima Indira Kusur prozvala je polaznike mekteba, kojima su uručena svjedočanstva i pokloni, a to su: Hadžidedić Ajla, Hadžiomerović Mehmedalija, Kršić Adin, Plavić Nijaz, Hodžić-Mehić Smajo, Halilović Amina, Kahvedžić Almira, Karić Adna, Kusur Amina, Zolotić Amina, Salkanović Aldina, Džananović Amina, Puzić Nejra, Sinanović Meša, Lihić Elvedina, Šabanović Amina, Okić Ela, Bešić Anisa, Čeliković Selma, Smajić Muhamed.

Program je nastavljen učenjem Kur’ana i ilahija, a na kraju programa predavanje je održao Adnan-ef. Kavazović. Čestitku polaznicima mekteba, njihovim roditeljima i muallimi uputio je Fahrudin-ef. Mujanović. Naglasio je značaj i vrijednost mekteba te mektebske igraonice za djecu predškolskog uzrasta koja već pet mjeseci jako uspješno radi. Plan je da mektebske igraonica u ovom medžlisu od 1. oktobra ima cjelodnevni boravak.