U džematu Sibovac-Omeragići, Medžlis Islamske zajednice Gradačac, 10. septembra je upriličena svečana hatma dova za šest polaznika mektebske nastave.


Nakon klanjanja podne-namaza ašere je proučila učenica Naida Omeragić,a prisutne imame, džematlije i musafire poselamio je imam ovog džemata Elvedin-ef. Kavazović i čestitao roditeljima i učenicima koji su poklonili hatmu.

Svršenici hatmi su: Beširović Amila, Beširović Selma, Ibreljić Merima, Omeragić Naida, Omeragić Nejra i Omeragić Jusuf, koji su proučili odlomke iz Kur'ana Časnog, a učenice mekteba u ovom džematu proučile su ilahije.

Nakon programa prisutne je poselamio i vazu-nasihat održao hfz. Husein-ef. Jukan, predsjednik IO Medžlisa IZ-a Gradačac, koji je u svom obraćanju istakao važnost ovakvih i sličnih manifestacija. Glavni imam Medžlisa IZ Gradačac mr. Nusret-ef. Kujraković i predsjednik džematskog odbora Sibovac – Omeragići Fahrudin Beširović uručili su diplome i prigodne hedije učenicima. Program je završen učenjem kratkih sura iz Kur'ana i dovom koju je proučio imam Safet-ef. Brkić.

hatma dova sibovac2