U povodu Nove hidžretske 1437.godine u džematu Ćehaje kod Srebrenika, održana je hatma dova za 13 odraslih džematlija, među kojima je i univerzitetski profesor, doktor ekonomskih nauka Izudin Kešetović.

Ovo je najbolji poklon džematu Ćehaje za Novu hidžretsku godinu, kazao je Jasmin ef.Begunić, imam u ovome džematu dodavši:

– Oni su spoj generacija i različitih profila ljudi jer među njima ima studenata, penzionera, učitelja, domaćica, profesora sa fakulteta, ali te razlike ih nisu spriječile da budu zajedno u džamijskoj učionici kako bi naučili arapsko pismo i postalu učači Kur'ana.

– To su: prof.dr.Izudin Kešetović, Ishak Moranjkić, Ramiz Smajlović, Hanka Avdić, Sabrija Husić, Vahida Smajlović, Sabina Ibrić, Adisa Abdulahović, Meliha Ibrić, Emina Smajlović, Elmedina Husić, Edin Husić, Amra Ibrić.  

Predavanje o hidžri održao je hafiz Damir ef.Jahić, koji je ukazao na vrijednosti hidžre, dok se glavni imam medžlisa IZ Srebrenik Refik ef.Hodžić, koji je čestitao džematlijama koji su završili hatmu kao i Jasminu ef.Beguniću na ustrajnosti u radu i izrazi zadovoljstvo što već drugu godinu zaredom u ovome džematu na Hidžretsku godinu organizuju ovakvu svečanost.  

{gallery}1910150{/gallery}