U organizaciji Asocijacije žena MIZ Zvornik, upriličen je mevlud za žene i proučena je hatmenska dova za 18 polaznica halke Kur’ana. Gošće na mevludskoj svečanosti bile su iz džemata medžlisa Tuzla, Gračanica, Gradačac i Zvornik. Također, žene Zvornika su počašćene dolaskom 50 žena iz Doboja.
Na početku programa održanog 6.5.2018. riječi dobrodošlice prisutnim gošćama u Riječanskoj džamiji uputio je imam Osman-ef. Šahbegović i predsjednica Asocijacije žena MIZ Zvornik Emina Gogić. Zahvalnost zbog posjete gostima je izrazila i koordinatorica odjela za brak i porodicu MIZ Zvornik Elma Mustajbašić.
U programu ispunjenom učenjem ilahija i mevluda, učestvovale su solistice Hasreta Muratović , Amra Efendić, te djevojčice iz MFS-Emmausovog Dnevnog centra za djecu. Pored ovih učača predstavile su se i polaznice Halke Kur’ana učenjem Jasina.

Posebno značajno na ovoj manifestaciji bilo je i prisustvo i predavanje Azre Fazlović, profesorice fikha u Behram-begovoj medresi. Profesorica je govorila je o dobročinstvu, istrajnosti na putu dobra i važnosti rada Asocijacije u Zvorniku.
Nakon proučenog mevluda i dodjele priznanja polaznicama halke Kur'ana, hatmensku dovu je proučila muallima Aida Šahbegović koja je i vodila ovu grupu džematlijki u proteklom periodu.