U nedjelju, 25. decembra 2022. godine, u Aziziji džamiji u Orašju upriličen je program hatmenske svečanosti za grupu odraslih koji su u prethodnom periodu završili arapsko pismo, savladali tedžvid i proučili cijeli Kur'an.

Glavni imam hafiz Redžo-ef. Sivić u svome obraćanju naglasio je važnost da se svaki musliman veže za Kur'an spram svojih mogućnosti, a ova svečanost je dokaz da se mogu postići veliki rezultati. Istakao je veliki uspjeh onih koji su u ovome ciklusu došli do samog kraja učenja hatme a to su: Almedina Šakanović, Minka Mehmedalić, Safija Arpadžić, Selima Trtak, Senada Latifović i Sakib Suljić.

Gost predavač na ovoj svečanosti bio je hafiz Mirnes-ef. Spahić, profesor kiraeta u Behram-begovoj medresi u Tuzli i jedan od najuspješnijih muhaffiza u Bosni i Hercegovini.

Hafiz Mirnes je naglasio činjenicu da se Kur'an sve više uči u Bosni i Hercegovini a da je i Orašje primjer da Kur'anskog svjetla ima sve više i u ovome gradu.

U najsvečanijem dijelu svršenicima hatme su dodijeljene diplome za uspješno završenu hatmu i hedije od Medžlisa Islamske zajednice Orašje.

Ovoj svečanosti prisustvovao je i hafiz Damir-ef. Jahić, imam u džematu Tutnjevac, MIZ Srebrenik i Salim-ef. Kanlić, penzionisani glavni imam MIZ Orašje.

Nakon hatmenske svečanosti upriličeno je druženje i večera za sve prisutne u divanhani Medžlisa IZ Orašje.