Džemat Ćoseta bio je domaćin gostima u povodu održavanja još jednog hatmenskog ispita u ovom džematu a koji je upriličen u subotu 6. juna 2020. godine.

Kandidati su, kako je to već ustaljena praksa, pred vjersko-prosvjetnom komisijom Medžlisa IZ-e Brčko, isti ispit uspješno položili i time ispunili uslove za javni ispit.

Svečanost je počela nakon podne-namaza učenjem Časnog Kur'ana. Potom se u ime domaćina kratko obratio Faruk-ef. Alić, imam džemata Ćoseta i vođenje programa predao glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Brčko Mustafa-ef. Gobeljiću. Uslijedio je ispit iz oblasti akaida, fikha, ahlaka, tedžvida te učenja nasumično otvaranih stranica Časnog Kur'ana, a kandidati su pokazali da stečeno znanje na časovima mektepske nastave mogu izuzetno lijepo prezentirati.

U nastavku programa prisutnima se prigodnim predavanjem obratio Mevludin-ef. Smajlović koji je govorio o iskazivanju zahvalnosti Allahu dž.š. na blagodatima kojima ljude obasipa.

Svečana prozivka kandidata bila je prilika za dodjelu nagrada i diploma, od strane Medžlisa Islamske zajednice Brčko i džemata Ćoseta.

Diplomom svršenika hatmenskog ispita ovom prilikom okitile su se: Ibrić Adila, Pekić Maida, Golubović Amina i Golubović Semina.