Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović posjetio je u petak, 14. oktobra 2022. godine, Narodnu kuhinju u Vitinici, koju je pokrenula Humanitarna organizacija “Help Others“ iz Salzburga.

Ova humanitarna organizacija u svome radu nastoji pružiti podršku socijalno-ugroženima, te starim i bolesnim stanovnicima Sapne i nekoliko sela na području Zvornika. Svakodnevno vrše isporuku oko 100 obroka na kućnu adresu onih kojima su potrebni. Pored toga Udruženje se bavi i distribucijom paketa pomoći povratnicima u Podrinju te u skladu sa svojim mogućnostima brinu i pomažu jetime. Uspjeli su izgraditi dvadeset i sedam kuća i tako riješiti stambeno pitanje onima koji to nisu mogli učiniti sami. U okviru svojih djelatnosti, pomažu i u održavanju čistoće u džamijama na području Medžlisa Islamske zajednice Zvornik.

Muftija Fazlović se zahvalio aktivistima ovog udruženja na njihovoj humanoj misiji i doprinosu našem društvu. Ova posjeta bila je i prilika da se pošalje poruka koliko je važna djelatnost kojom se bavi ovo udruženje te da se iskaže zahvalnost svima koji učestvuju u njegovom radu. Muftija Fazlović je izrazio zadovoljstvo saradnjom koju ovo udruženje ima s Medžlisom Islamske zajednice Zvornik.

Muftijstvo tuzlansko i Behram-begova medresa svojom donacijom su pomogli rad Narodne kuhinje u Vitinici.