U organizaciji Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ-e Srebrenik, u utorak 13.2.2018. godine, na gradskom šetalištu Trg Alije Izetbegovića, je organizovana velika humanitarna akcija prodaje kolača, a sav prihod prikupljen na ovom događaju bit će uplaćen na račune oboljele djece Arslana Kulačića iz Zenice i Aleksandra Gajića iz Zvornika. Prikupljeno je 3.088,70 KM.

Prema riječima muallime Edine Mujkić, koordinatorice Odjela za brak i porodicu MIZ Srebrenik, projekat je uspješno realiziran.

„I ovog puta srebreničani su pokazali humanost na djelu, osjećaj pomaganja onima kojima je pomoć drugog neophodna, ovdje se pokazao merhamet i praktično djelovanje muslimana. Hvala Allahu ni snijeg nije omeo ljude u njihovoj namjeri da pomognu. Hvala našim ženama, iz svih džemata Medžlisa Srebrenik, slastičarnama, koje su se potrudile da naši stolovi budu popunjeni njihovim kolačima. Hvala srebreničanima koji su se odazvali u ovolikom broju i dali svoj doprinos i doveli nas do lijepog iznosa od 3.088,70 KM. Novac će već sutra biti jednako raspodijeljen i uplaćen na račune malih lavova,“ istakla je Mujkić.

I učenici Prve osnovne škole Srebrenik učestvovali su u ovom projektu i ukazali na značaj borbe protiv karcinoma.