U srijedu, 23.3.2022. godine, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur Husić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Čelić Džemal Šadić, nastavnici islamske vjeronauke Samir Kasumović i Jasmina Šadić posjetili su Muhameda Memića, nastavnika islamske vjeronauke u JU OŠ ”Humci”. Muhammed boluje od multiplaskleroze. Proces liječenja traje u kontinuitetu, još od prije osam godina kada su se pojavili prvi simptomi bolesti.

Dr. Mensur Husić prenio je selame i riječi podrške Muhammedu Memiću od muftije tuzlanskog Vahid-ef. Fazlovića. Ovom prigodom Muhamedu Memiću su uručena novčana sredstva od Muftijstva tuzlanskog, nastavnika islamske vjeronauke sa područja Muftiluka tuzlanskog i imama Medžlisa IZ Čelić koja su mu potrebna za dalje liječenje. Akcijom među vjeroučiteljima koordinirao je Samir Kasumović, predsjednik Aktiva vjeroučitelja Lukavac.

Muhamed Memić se zahvalio Muftijstvu tuzlanskom na pokazanoj brizi, te kolegama vjeroučiteljima i imamima Medžlisa IZ Čelić na njihovoj spremnosti da priteknu u pomoć.