Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je predvodio džuma-namaz i održao hutbu u džamiji Kralj Abdulah u Tuzli, u petak 25. maja 2018. godine.

U hutbi je muftija Fazlović, između ostalog, kazao:

„Ramazan je mjesec ibadeta posta. Post nije lahak ibadet ako uzimamo u obzir tu fizičku dimenziju. Ali s ramazanom dođe i olakšanje. Uzvišeni Allah, dž.š., govoreći o postu u Kur'ani-kerimu, kojeg je objavio u ovom mjesecu, obećao je da će nam naš put olakšati, da će učiniti lahkim put naših ibadeta, put koji vodi Njemu. I mi to osjećamo. To je cijeli mjesec ovog i mnogih drugih ibadeta, ali je ovo i mjesec odabranih trenutaka, koji traju i danju i noću.

To je mjesece iznimno velike Allahove milosti, Njegovog oprosta i Njegove zaštite od kazne, od vatre. S takvim uvjerenjem živimo u mjesecu ramazanu. Mobilni smo i svojim duhom i fizički, i individualno i džematski, kolektivno, kao zajednica. Neizmjerno smo zahvalni Allahu, dž.š., na prilici koju nam je podario u mjesecu ramazanu i na obilju blagodati koje osjećamo.

Naša pokornost u mjesecu ramazanu je intenzivana, oslonjena je na naš takvaluk, našu bogobojaznost i naš post. Post vodi bogobojaznosti, a bogobojaznost je osnov za našu pokornost.“

Muftija Fazlović je ukazao i na čovjekovu sklonost ka griješenju ali i Allahov, dž.š., poziv čovjeku da bude istrajan u istigfaru, da svakodnevno Allaha, dž.š., moli da mu oprosti grijehe.