U petak, 19. aprila ove godine, muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović primio je direktoricu RTV TK Admiru Bakić, izvršne direktore, urednika i dio učesnika u realizaciji ovogodišnjeg ramazanskog programa „Čekajući kandilje“.

Muftija Fazlović je čestitao gostima na ovom zahtjevnom projektu i uspješno obavljenom poslu. Istakao je značaj ovog višesatnog programa koji se realizira tokom cijelog ramazana, na radost i zadovoljstvo mnogobrojnih gledalaca, te se zahvalio svim uposlenicima RTV TK na njihovom doprinosu. Muftija je naglasio podršku ove medijske kuće izvođenju Poeme o bosanskom bijelom šehidu na Dan šehida u Tuzli, te posebnu pažnju s kojom prate obavljanje kolektivnih dženaza i obilježavanje godišnjica stradanja Bošnjaka u Podrinju.

Direktorica Bakić se zahvalila muftiji Fazloviću na ovom prijemu i podršci koju RTV TK ima u pripremi ramazanskog programa ali i u drugim prilikama.

Kako je kazao Miralem Dautović, urednik ramazanskog programa, svake godine se nastoji unaprijediti sadržaj emisije “Čekajući kandilje” te održati visok nivo u njenoj realizaciji postignut, između ostalog, i dugogodišnjom kvalitetnom saradnjom Muftijstva tuzlanskog i RTV TK.

Tokom trideset dana mjeseca ramazana ekipe RTV TK su i ove godine gledaocima prenijele ramazansku atmosferu iz svih dvadeset i tri medžlisa s područja Muftiluka tuzlanskog. Ramazanski program je bio protkan učenjem Kur'ana, dovama, savjetima, razgovorima s gostima u studiju, pričama o ramazanskoj sofri i tradiciji, ilahijama, kasidama i sevdalinkama.