Medresa Osman-ef. Redžović iz Velikog Čajna bila je domaći šestodnevnog interetničkog ljetnog kampa pod nazivom “Ujedinjeni u različitosti“, koji je održan u periodu od 23. do 28. augusta 2019. godine.

Kamp su organizirali Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu. Ovogodišnji kamp je okupio 80 polaznika Access programa iz Medrese Osman-ef. Redžović iz Velikog Čajna, Elči Ibrahim-pašine medrese iz Travnika, Behram-begove medrese iz Tuzle, Mješovite srednje škole iz Busovače i Srednje škole Busovača iz Busovače. 

Osim prilike da usavršavaju govorni i pisani engleski jezik, polaznici Access kampa imali su priliku učiti o kulturi, običajima i narodima Sjedinjenih Američkih Država, međusobno se upoznavati i družiti, ostvariti nova prijateljstva i razvijati neophodne akademske i praktične vještine, te upoznati zajedničko kulturno i historijsko naslijeđe Bosne i Hercegovine, ističe koordinator Access programa u ime Rijaseta IZ-e u BiH Asmir Dorić, profesor engleskog jezika u Behram-begovoj medresi.

Na svečanosti povodom završetka ovog kampa, koja je održana u srijedu 28. augusta 2019. godine, pored domaćina i učesnika, prisustvovali su i Holly Zardus, ataše za kulturu i obrazovanje Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, Mirza Ganić, premijer ZDK i Seid Eminović u ime Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini.