U prelijepom ambijentu restorana Divanhana u Brčkom je u subotu, 15. april 2023. godine, upriličen iftar koji je organizirao Aktiv nastavnika islamske vjeronauke Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Iftaru su pored članova Aktiva prisustvovali dr. Mensur Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog, glavni imam Medžlisa IZ Brčko dr. Mustafa-ef. Gobeljić, koordinator za Islamsku vjeronauku Odjeljenja za obrazovanje Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Mirza Fazlović, te hafizi iz Saudijske Arabije i Turske. Dr. Husić se kratko obratio vjeroučiteljima nakon iftara, ističući značaj vjeronauke i vjeroučitelja u našem društvu.

Nakon jacije i teravih-namaza koje su predvodili hafizi Selman Atawijj iz Saudijske Arabije i Abduldžebar Gumus iz Turske održana je četvrta tribina u mjesecu ramazanu. Dr. Mustafa Gobeljić, predstavio je goste tribine. Na četvrtoj ramazanskoj tribini prvo se obratio Selman El-Atawija, uposlenik Ministarstva za vjerske poslove u Rijadu. Nakon njega dr. Mensur Husić je govorio na temu “Ramazanska škola duhovno-moralnog uzdizanja i snaženja džemata – odgovor na izazove savremenog doba”.