U džematu Sućeska, u četvrtak 30. maja 2019. godine, upriličen je iftar za 300 postača kojeg je organizovao privrednik Fikret Hodžić, vlasnik firme “Srebrena malina”.

Iftaru je prisustvovao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, Ramiz Salkić, potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS, Edin Ramić, ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH, glavni imam Damir-ef. Peštalić, brojni gosti iz cijele BiH i džematlije Sućeske.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je istakao uspjeh Hodžića i drugih privrednika koji potiču iz Podrinja i koji su odlučni u namjeri da ulažu i pokreću privredu u mjestima odakle potiču. Muftija je izrazio nadu da će biti sve više onih koji će takve napore podržati, onih koji su spremni da budu na pomoći svome bratu i sestri.

Privrednik Hodžić je prije tri godine u svom rodnom mjestu Sućeska pokrenuo firmu “Srebrena malina”, a prisutni su mu čestitali na uspješnom razvoju firme, te na činjenici da je investirao u svoj rodni kraj, što predstavlja njegov lični uspjeh, ali i uspjeh Srebrenice i cijelog Podrinja.