Na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice tradicionalno i ove godine, 31. maja 2018. (16. dan mjeseca ramazana 1439. h.g.), upriličen je iftar na kome je prisustvovao veliki broj zvanica.

Pored predstavnika organa vlasti, vjerskih zajednica, penzionisanih djelatnika OS BiH, akademske zajednice, te boračkih i međunarodnih organizacija prisustvovao je i veliki broj djelatnika OS BiH s ove i drugih lokacija kao i generali OS BiH: Mašović, Ahmić i Dautović. Posebnu draž ove godine iftaru dalo je prisustvo velikog broja omladine iz lokalnih zajednica, koje gravitiraju lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice.

Domaćini iftara bili su komandant 5. pbr OS BiH, brigadir Emir Kliko i brigadni imam Sejdalija-ef. Hrnjić, koji su se nakon proučene Jemek dove obratili prisutnim.

Nakon namaza u vojnom mesdžidu prisutnim se obratio vojni muftija Hadis-ef. Pašalić i izaslanik tuzlanskog muftije dr. Sead-ef. Seljubac. Oni su govorili o značaju posta, mjeseca ramazana i Danu Bedra. Imenovani su prisutnim zahvalili na izdvojenom vremenu, kojim su uveličali zajednički iftar na lokaciji.

I ove godine zajednički iftar na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice, su popratili lokalni mediji. Također treba naglasiti da je TV TK u direktnom programu prenosila dio iftara.

(Vojno muftijstvo)