Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović priredio je, u srijedu 23. maja, iftar za zaposlenike u institucijama Islamske zajednice sa sjedištem u Tuzli i alime koji su uključeni u misiju Islamske zajednice u ovome gradu. Iftar je bio prilika i za sagledavanje mogućnosti snažnijeg i cjelovitijeg vjersko-prosvjetnog djelovanja u Tuzli.

Iftaru su prisustvovali profesori i profesorice Behram-begove medrese, imami i uposlenici Medžlisa IZ-e Tuzla, vjeroučitelji i vjeroučiteljice, kao i uposlenici Instituta za religijska i društvena istraživanja, Biblioteke „Behram-beg“, Agencije za certificiranje halal kvalitete i CROPS-a.

Muftija Fazlović je u svome obraćanju istakao važnost djelovanja alima i zaposlenika Islamske zajednice u Tuzli, te je pozvao na još aktivnije uključivanje svih kadrova u misiju u ovome gradu u kojem živi oko devedeset hiljada muslimana.

Prisutnima su se obratili i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Sead-ef. Seljubac, direktor Behram-begove medrese Ahmed-ef. Hatunić i glavni imam Medžlisa IZ-e Tuzla hfz. Ahmed-ef. Huskanović.